
Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Η χρηματοδότηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΕΛΤΕπ ΜΜΕ) και η συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μεγάλα έργα υποδομών με εγγύηση τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αναμένεται να εξετασθούν αύριο Σάββατο στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.
Η χρηματοδότηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΕΛΤΕπ ΜΜΕ) και η συμμετοχή της ΕΤΕπ σε μεγάλα έργα υποδομών με εγγύηση τα κονδύλια του ΕΣΠΑ αναμένεται να εξετασθούν αύριο, Σάββατο, στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.
Αν και η χρηματοδότηση του ΕΛΤΕπ ΜΜΕ προέβλεπε αρχικά ότι θα δεσμευόντουσαν πόροι 500 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, οι οποίοι με αντίστοιχη μόχλευση από την ΕΤΕπ με σχέση 1 προς 2 θα παρείχαν ρευστότητα στην ελληνική αγορά, τελικά αυτό δεν συνέβη.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΛΤΕπ ΜΜΕ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να τρέξει μέσα στο 2011 και τον Μάρτιο-Απρίλιο να ξεκινήσει και το ταμείο για τα έργα υποδομής, που πλέον μεταφέρονται για το μέλλον. Τελικά οι αποφάσεις μετατίθενται για τα μέσα Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Αναστάσιμη Ακολουθία ζωντανά από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
- Η Björk ετοιμάζει ένα rave στην Ισλανδία με φόντο την ηλιακή έκλειψη
- Το φάντασμα της «ανοκρατίας» – Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια κρίση που κάποτε διαγνώστηκε σε άλλους
- Ο Ολυμπιακός, ο νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής, το CIES και η απόφαση που δεν αλλάζει
- Το απίθανο, σχεδόν άγνωστο, χαρτονόμισμα των 2 δολαρίων στις ΗΠΑ
- Γιανάι: «Ο Βασίλιε Μίτσιτς έχασε πέντε κιλά λόγω της κοπέλας του»


