Άνοδος 1,40% στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Πέμπτη
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, με την εικόνα της συνεδρίασης όμως να χαρακτηρίζεται και σήμερα από τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, και της ΔΕΗ. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 622,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,40%.
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την Πέμπτη, με την εικόνα της συνεδρίασης όμως να χαρακτηρίζεται και σήμερα από τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, και της ΔΕΗ.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 622,26 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,40%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 15,782 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,93%.
Από τους επιμέρους δείκτες, πτώση κατέγραψε μόνο ο δείκτης των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-2,63%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,85%), των Προσωπικών Προϊόντων (+4,75%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,37%).
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+5,26%), του ΟΠΑΠ (+4,91%), της ΔΕΗ (+3,07%) και της Τιτάν (+2,80%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της MIG (-2,69%), της Κύπρου (-1,64%) και της ΜΕΤΚΑ (-1,52%).
Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 53 πτωτικά και 29 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:ΓΕΚΕ+19,91%, ΑΛΚΟ +18,81%, Nutriart +14,29% και Αθηνά +13,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μοχλός -26,13%, Πήγασος -19,02%, Lamda Developmnet -10,97% και Sciens -10,79%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νίκος Καχτίτσης: Δονκιχωτική φύση
- Κικίλιας για ONEX–Hanwha: Νέα διατλαντική συμμαχία με ρίζες στα «Liberties» και βλέμμα στην αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας
- Ούρλιαζα κάθε μέρα σαν τρελός: Η μεταμόρφωση που έκανε τον Κρίστιαν Μπέιλ να «σπάσει»
- Final Four: Εξαντλήθηκαν… ακαριαία τα εισιτήρια της δεύτερης φάσης – Πότε είναι η επόμενη
- Καραμπόλα πέντε φορτηγών στην Αθηνών–Κορίνθου: Χάος στην κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο
- Λος Άντζελες: 45 μέρες φυλάκισης σε άντρα που έδωσε αλκοόλ σε γεράκι


