Ο Ρουμπίνι προβλέπει την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το 2013
Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εντείνεται.
Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εντείνεται.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Ρουμπίνι δήλωσε ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις… τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα».
Ο Ρουμπίνι, ο οποίος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε το 2008, υπογράμμισε πέντε παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.
Όπως αναφέρει ο Ρουμπινί, οι παράγοντες αυτή είναι η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση, η ανώμαλη προσγείωση της οικονομίας στην Κίνα, η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών, αλλά και μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έσε: «Ίσως αξίζαμε να έχουμε πάρει κάποιες νίκες – Προετοιμαζόμαστε μόνο για το τρίποντο με την Καϊράτ»
- Πανούκλα: Πώς ένα ηφαίστειο μπορεί να οδήγησε στη χειρότερη πανδημία της ανθρώπινης ιστορίας
- Έλενα Παπαρίζου: Εκτάκτως στο νοσοκομείο μετά από έντονη αδιαθεσία – Η ανακοίνωση της δισκογραφικής
- Μύκονος – Σαντορίνη: Γιατί «βούτηξε» ο τζίρος της εστίασης
- Εργαζόμενοι στην Ευρώπη: Επιδεινώνεται η ψυχική υγεία τους και κανείς δεν ξέρει τι να κάνει γι’ αυτό
- Τρεις ομάδες παρακολουθούν την περίπτωση του Σίλβα της ΑΕΚ

