Αγνοούμενους μετά τις κατολισθήσεις αναζητούν στην περιοχή Κιούσου οι ιαπωνικές Αρχές
Έρευνα για να βρεθούν οι αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, πραγματοποιούν οι Αρχές. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στην περιοχή, ενώ τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Έρευνα για να βρεθούν οι αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, πραγματοποιούν οι Αρχές.
Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι στην περιοχή, ενώ τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους.
Την ώρα που οι μετεωρολόγοι εκφράζουν φόβους για συνέχιση των καταιγίδων, στρατιωτικά ελικόπτερα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα στους κατοίκους των ορεινών περιοχών του Γιάμε, στο βόρειο Κιούσου.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς έχουν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα σε νοσοκομεία.
Εκτιμάται ότι περίπου 5.500 άνθρωποι παρέμεναν αποκλεισμένοι από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς οι δρόμοι που οδηγούν στα χωριά τους έχουν γίνει αδιάβατοι από τις κατολισθήσεις και τις πτώσεις δέντρων, εξαιτίας της βροχής που έπεφτε στην περιοχή από την Τετάρτη.
Επίσης, έχει διακοπεί η υδροδότηση.
«Θα συνεχίσουμε να στέλνουμε είδη πρώτης ανάγκης στους κατοίκους γιατί δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να μεταβούμε επί τόπου», δήλωσε ο Κάγιο Σινοχάρα, ο εκπρόσωπος της πόλης Γιάμε.
Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και των χωμάτων από τους δρόμους συνεχίζεται.
Οι Αρχές είχαν καλέσει το Σάββατο εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ αργότερα είπαν ότι η ανακοίνωση αφορά λιγότερα άτομα.
Οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ωστόσο η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας εκφράζει φόβους για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις, ιδίως στο βόρειο Κιούσου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρωσία: Πλήγμα drones της Ουκρανίας σε χημικό εργοστάσιο
- Σουδάν: Για μια «εγκαταλελειμμένη κρίση» κάνει λόγο ο ΟΗΕ – «Γιατί ο κόσμος δεν έχει εξεγερθεί;»
- Λίβανος: Ο Μερτς προτρέπει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο και να αρχίσει συνομιλίες
- Ιράν: Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι «χειρότερος από τον Μάρτιο» στον ενεργειακό τομέα
- Γάζα: Τουλάχιστον 4 Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Οι 3 έξω από σχολείο
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τα λάθη κοστίζουν