Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι πάντα τους δημοσιογράφους για να καταλάβεις τι γίνεται στην οικονομία
Καλά όχι και όλους αλλά αρκετούς σίγουρα όχι
Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε πως μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αφού λοιπόν τα χρήματα έφυγαν από την ΕΚΤ θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία και αυτό είναι καλό, μας γράφουν μερικοί.
Δυστυχώς, τα χρήματα είναι ακόμη στην ΕΚΤ. Απλώς μεταφέρθηκαν από τον λογαριασμό καταθέσεων στον τρεχούμενο γιατί το διαχειριστικό του κόστος είναι μικρότερο. Στην πραγματικότητα λοιπόν δεν συνέβη απολύτως τίποτε.
Αν όμως ούτε οι υπεύθυνοι για την ενημέρωσή μας δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην οικονομία μπορείτε να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο μέσος Έλληνας πολίτης.
Σε παρόμοια θέση βρίσκονταν και οι Γερμανοί λίγο πριν ανέβει ο Χίτλερ στην εξουσία. Η ανεργία κάλπαζε λόγω μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης που ακόμη διχάζει τους οικονομολόγους για τα αίτιά της.
Έτσι, πολλοί Γερμανοί, αγνοώντας τι πραγματικά συμβαίνει, προτίμησαν να δώσουν την ψήφο τους σε έναν εξαιρετικό ρήτορα. Έναν άνθρωπο που έπεισε το μέσο πολίτη πως κάποιοι άλλοι έφταιγαν για το πρόβλημα και υπήρχαν απλές επαναστατικές λύσεις για να διορθωθούν τα πάντα.
Εμείς θα γλιτώσουμε την ίδια μοίρα;
Γιώργος Στ. Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- Ραδιόφωνο: Ζήτημα συγκινήσεως
- Ο Λανουά (με ποιό δικαίωμα;) μίλησε για την επόμενη σεζόν…
- Ο φόβος για κατολίσθηση έκλεισε δρόμο του Δήμου Πύργου-Προληπτική εκκένωση δέκα κατοικιών
- ΗΠΑ: Ο στρατός ολοκλήρωσε τη μεταφορά κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στο Ιράκ
- Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ: «Δεν φοβάμαι τα μικρόβια… Συνήθιζα να σνιφάρω κοκαΐνη από καθίσματα τουαλέτας»
- Η Μπαρτσελόνα ετοιμάζει κίνηση για τον Φρανσίσκο (pic)

