Την προφυλάκιση του κατηγορούμενου για τη δασική πυρκαγιά στο Καλέντζι Κορινθίας αποφάσισε την Παρασκευή ο ανακριτής, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή του.

Ο 39χρονος Έλληνας, κάτοικος του χωριού αντιμετωπίζει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και κατ΄εξακολούθηση. Ομολόγησε μάλιστα ότι, εκτός από την τελευταία πυρκαγιά που κατέστρεψε 15 στρέμματα δάσους, είχε βάλει φωτιά ακόμα τέσσερις φορές το 2007.

Πρόκειται τώρα να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ένας 44χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για την φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στο Σοφικό Κορινθίας, όπου κάηκαν συνολικά 250 στρέμματα δάσους και 5 στρέμματα με καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι πολλαπλές εστίες φωτιάς προκλήθηκαν από την χαλασμένη εξάτμιση του φορτηγού που οδηγούσε ο 44χρονος στο χωματόδρομο του δάσους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ