Υποβάθμιση της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από τη Moody’s
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2 και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «διάχυση» της κρίσης από την Ισπανία και την Ελλάδα. H υποβάθμιση της Ιταλίας κινδυνεύει να δυναμιτίσει το κλίμα στις αγορές την στιγμή που η Ρώμη βγαίνει την Παρασκευή να δανειστεί περίπου 5 δισ. ευρώ. Αντιδρούν Ρώμη, Κομισιόν
Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την Πέμπτη την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας κατά δύο βαθμίδες από Α3 σε Baa2, και διατήρησε τις αρνητικές προοπτικές, λόγω της κατάστασης στην ευρωζώνη και την «διάχυση» της κρίσης από την Ισπανία και την Ελλάδα.
H υποβάθμιση της Ιταλίας κινδυνεύει να δυναμιτίσει το κλίμα στις αγορές την στιγμή που η Ρώμη βγαίνει την Παρασκευή να δανειστεί περίπου 5 δισ. ευρώ.
«Η Ιταλία είναι πιο πιθανό να βιώσει μια απότομη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης ή να χάσει την πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων, λόγω της εύθραυστης εμπιστοσύνης των αγορών και του κινδύνου μόλυνσης από την Ελλάδα και την Ισπανία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Moody’s που θεωρεί ότι οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Ιταλίας έχουν «επιδεινωθεί».
Σύμφωνα με τη Moody’s, οι συνθήκες όπως η αύξηση της ανεργίας, εμποδίζουν την Ιταλία να εκπληρώσει τους στόχους της για μείωση των ελλειμμάτων που δημιουργούν τον κίνδυνο η χώρα να μην μπορεί πλέον να «τύχει χρηματοδότησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τραγούδι του Σωκράτη Φάμελλου στην κοπή πίτας [βίντεο]
- «Καρφιά» Αταμάν στους παίκτες: «Κάποιοι μας χάλασαν το σύστημα και δεν αξίζουν να παίζουν εδώ» (vid)
- Τσουκαλάς: «Όρος αναγέννησης της χώρας να πάει η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση»
- Ολυμπιακός – Εθνικός Καλαμάτας 11-0: Ασταμάτητες οι Ερυθρόλευκες
- Eurovision 2026: Aκούστε τα 14 υποψήφια τραγούδια του δεύτερου ελληνικού ημιτελικού
- Αγορά εργασίας: Όταν οι εργαζόμενοι «παραιτούνται» από την εύρεση εργασίας
