Συνδρομή της Task Force στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ζήτησε ο Γ.Βρούτσης
Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, συναντήθηκε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ συνεχίζοντας τις επαφές του με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Ο κ. Βρούτσης ζήτησε τη συνδρομή της Task Force, για την υλοποίηση τεσσάρων δράσεων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αφορούν στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την ενίσχυση των πόρων.
Με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, συναντήθηκε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ συνεχίζοντας τις επαφές του με τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.
Ο κ. Βρούτσης ζήτησε τη συνδρομή της Task Force, για την υλοποίηση τεσσάρων δράσεων στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αφορούν στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την ενίσχυση των πόρων.
Οι τέσσερις προτεραιότητες αφορούν:
- στην ενοποίηση του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων και Ασφάλισης
- στην ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
- στην ομογενοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων των Ταμείων
- στην ενίσχυση του μηχανισμού είσπραξης εισφορών
Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων και η ενιαία λογιστική απεικόνιση των οικονομικών των Ταμείων που θα διευκολύνει, ώστε οι μελλοντικές παρεμβάσεις να είναι στοχευμένες και περισσότερο αποτελεσματικές.
Ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα, όπως είπε, του υπουργού Εργασίας να προχωρήσει σε αλλαγές στους τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Δεσμεύτηκε επίσης, ότι η Task Force, θα παράσχει υποστήριξη και τεχνική βοήθεια, ώστε να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, ενώ τόνισε ότι τα θέματα της ασφάλισης και της εργασίας αποτελούν προτεραιότητες για την ελληνική κοινωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης

