Κατά των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων τάσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Την αντίθεσή του στη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist το πρωί της Τρίτης. Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της «έντιμης αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και της αξιοποίησης του προσωπικού του δημοσίου, λέγοντας πως έτσι θα υπάρξουν και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της Ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας των στόχων της Ένωσης.
Την αντίθεσή του στη μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2012 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist το πρωί της Τρίτης.
Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της «έντιμης αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών και της αξιοποίησης του προσωπικού του δημοσίου, λέγοντας πως έτσι θα υπάρξουν και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «οι απολύσεις με ένα βάρβαρο τρόπο και για λόγους συμβολισμού 15.000 δημοσίων υπαλλήλων δεν χρειάζεται να γίνουν, αλλά χρειάζεται να γίνει έντιμη αξιολόγηση υπαλλήλων, υπηρεσιών και υποδομών, ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση, που θα έχει και καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δέκα σημεία για την επανεκκίνηση της Ελλάδας μετά τις εκλογές.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να αποτελέσει το καθαρτήριο αποτυχίας της Ευρωζώνης, αλλά το εργαστήριο μιας συλλογικής επιτυχίας των στόχων της Ένωσης.
Ανέφερε, ότι μετά τις εκλογές, πρέπει να αλλάξει η εθνική και κοινωνική νοοτροπία, με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων.
Επισήμανε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του στις πρόσφατες εκλογές, τάχθηκε κατά των μονομερών ενεργειών και υπέρ της αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, σε συνεργασία με τους εταίρους της χώρας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, για μια ακόμα φορά, ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα του οικονομικού προγράμματος.
Ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε και πάλι υπέρ της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017, αλλά και της εφαρμογής στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην προώθηση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, για το 2012, φθάνουν τις 15.000.
Μίλησε για «έντιμη αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων και υπηρεσιών, αλλά και για την αξιοποίηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα, εκτιμώντας πως έτσι θα υπάρξουν καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα.
Έμφαση έδωσε και στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και άσκησε κριτική στα όσα είπε, τη Δευτέρα, στο ίδιο συνέδριο, ο Αλέξης Τσίπρας, τα οποία, όπως είπε, οδηγούν σε πιστωτικό γεγονός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Σάντερλαντ – Τότεναμ
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Άστον Βίλα
- Εργατικό δυστύχημα στον Βόλο: Κατέληξε ο 58χρονος χειριστή που καταπλακώθηκε από εκσκαφέα
- Από την παράλυση προσώπου στη σκηνή: O Τζάστιν Μπίμπερ στο Coachella
- Ανήμερα του Πάσχα από τα παλιά: Ο χορός του Ανδρέα, το μελάτο αυγό του Σαρτζετάκη και το τσούγκρισμα Παπαρήγα – Καραμανλή
- Μια στροφή πριν το τέλος: Οι πιθανότεροι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στα play offs της Euroleague

