Στην ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των τραπεζών αναφέρθηκε ο Π. Θωμόπουλος του ΤΧΣ
Αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης, δήλωσε τη Δευτέρα από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίοδο 2013 - 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των τραπεζών ώστε να μπορούν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης, δήλωσε τη Δευτέρα από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίοδο 2013 – 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Ο κ. Θωμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των τραπεζών προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Ο επικεφαλής του ΤΧΣ επισήμανε ότι το Ταμείο έχει κατανείμει έως σήμερα 18 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί, ενώ, επιπλέον, έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών όσο και των άλλων εργαζόμενων.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και πως θα πρέπει να αναληφθεί η αντίστοιχη πολιτική ευθύνη η οποία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442