Η Honda επιστρέφει στο Rally Dakar το 2013
Η Honda ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει σαν εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία μοτοσικλετών στο Rally Dakar.
Την επιστροφή της στα Rally Raid και στην κορυφαία διοργάνωση του Rally Dakar σχεδιάζει η Honda.
Η Ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013 στη Ν. Αμερική, με πορεία από βορρά προς νότο μέσω Περού, Χιλής και Αργεντινής.
Η Honda συμμετείχε εννέα φορές στην κατηγορία μοτοσικλετών του Dakar στην Αφρικανική Ήπειρο, από το 1981 μέχρι το 1989 και στο διάστημα αυτό πήρε τη νίκη πέντε φορές. Από τότε που έλαβε μέρος για τελευταία φορά στο Ράλι έχουν περάσει 23 χρόνια.
Η ομάδα της Honda,θα αποτελείται από τον Πορτογάλο αναβάτη Helder Rodrigues, ο οποίος πήρε την 3η θέση στο Ράλλυ Dakar 2012, το Βραζιλιάνο Felipe Zanol με πλούσια εμπειρία από αγώνες motocross και enduro, καθώς και το Βρετανό Sam Sunderland και τον Αργεντινό Javier Pizzolito.
Αυτοί θα οδηγήσουν μία πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στο Κέντρο Μοτοσικλετών του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Honda.
Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα βασίζεται στη αγωνιστική enduro CRF450X που συνδυάζει ευελιξία και υψηλή ισχύ.
Ο Tetsuo Suzuki, Senior Managing Officer & Director, Chief Operating Officer, Motorcycle R&D Center, Honda R&D Co., Ltd. σχολίασε: «Το Rally Dakar απαιτεί από τους αγωνιζόμενους να διανύουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα την ημέρα, πάνω από δύο εβδομάδες. Απαιτείται ένας τελείως διαφορετικός τύπος μοτοσικλέτας από αυτές που χρησιμοποιούνται σε αγώνες motocross, trial και δρόμου».
«Η Honda κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια στη δημιουργία ενός ισχυρού και νικηφόρου εργαλείου. Στόχος μας είναι η νίκη από την πρώτη κιόλας χρονιά».
auto.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια
