Οι «Φυλλωσιές του Υποθετικού» του Κ. Βαλαή στο Grand Resort Lagonissi
Ο Κωνσταντίνος Βαλαής εκφράζει την αγάπη του για την ελιά κυρίως σαν σύμβολο του πνεύματος, των ιδανικών και της αρχαίας ρίζας των Ελλήνων. Η έκθεση του εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.
Την αγάπη του για την ελιά, όχι μόνο σαν δέντρο αλλά και σαν σύμβολο του πνεύματος, των ιδανικών και της αρχαίας ρίζας των Ελλήνων θέλησε να εκφράσει ο ζωγράφος, γλύπτης και αγιογράφος, Κωνσταντίνος Βαλαής, όταν πρωτοξεκίνησε τις κατασκευές χειροποίητων δέντρων ελιάς πριν από 10 χρόνια, περίπου. Με βασικό του σύμμαχο τον χαλκό και τον ορείχαλκο, κατάφερε με τον καιρό να εξελίξει το πρωταρχικό του σχέδιο δίνοντας στα έργα του σχήμα, χαρακτήρα και άποψη, δημιουργώντας τέχνη μέσα από την ατελείωτη έμπνευση.
Η διεύθυνση του Grand Resort Lagonissi και η Titanium Yiayiannos Gallery σας προσκαλούν στην έκθεση του Κωνσταντίνου Βαλαή «Φυλλωσιές του Υποθετικού» όπου παράλληλα με τα έργα τέχνης θα εκτεθούν κοσμήματα εμπνευσμένα απο το έργο του.
Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα της κολεξιόν Anneta Farias που περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη αποτυπωμένα σε μετάξι (μαντήλια, φουλάρια, γραβάτες) επιμελημένα απο τον διεθνή Οίκο Pineda Covalin.
Την έκθεση θα προλογήσει η Δρ. Ιστορικός της Τέχνης-Τεχνοκριτικός, Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν.
Εγκαίνια:Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, 8 μ.μ.
Διάρκεια:Έως 31 Αυγούστου
Grand Resort Lagonissi 40ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου, 19010 Λαγονήσι
Titanium Yiayiannos Gallery
Βασιλεως Κωνσταντίνου 44, 11635 Αθήνα Πληροφορίες: 22910 76000, 210 7297644
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.
- Ουκρανία: Κοινή δήλωση Φον ντερ Λάιεν – Κόστα για τη συνάντηση με Ζελένσκι
- Το 2026 μπορεί να φέρει εκλογές Λούλα εναντίον Μπολσονάρο του νεότερου
- Το «οπλοστάσιο» των ΗΠΑ στο κατώφλι του Μαδούρο: Πώς εξελίσσεται η εκστρατεία πίεσης κατά της Βενεζουέλας
- Η Κομισιόν απαντά στον Μασκ: Οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους – «Δύναμή» μας να μετριάσουμε τις εντάσεις
- Νέος σεισμός 6.6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Οι μετασεισμοί συνεχίζονται
