Αύξηση κατώτερου μισθού στη Γαλλία, βάσει προεκλογικής δέσμευσης Ολάντ
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.
Η μικρή αυτή αύξηση δόθηκε ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντισταθμίζει τον πληθωρισμό (1,4%) αφότου αυξήθηκε για τελευταία φορά ο κατώτερος μισθός.
Ο Σαπέν παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ανησυχούσε μήπως «αποσταθεροποιήσει την οικονομική διάρθρωση της χώρας» με μια μεγαλύτερη αύξηση, η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μικρές εταιρείες.
Η Γαλλία έχει τον πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο κατώτερο μισθό στην ΕΕ, μετά το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την Eurostat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό
- Κρήτη: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μητσοτάκης – Ερντογάν αναφέρθηκαν στο casus belli, τις θαλάσσιες ζώνες, τις μειονότητες και το SAFE
- Καλλιθέα: Καλύτερη εικόνα για το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι – Τι λέει ο πατέρας του για το ατύχημα
- Χαμός με Κόντε στη Νάπολι – Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και τα δύο… δάχτυλα που έδειξε ο Ιταλός

