Αύξηση κατώτερου μισθού στη Γαλλία, βάσει προεκλογικής δέσμευσης Ολάντ
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.
Η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας αύξησε την Τρίτη τον κατώτερο μισθό κατά 2%, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Η αύξηση ανεβάζει τον κατώτερο μισθό από 9,22 ευρώ σε 9,40 ευρώ την ώρα, αύξηση που αντιπροσωπεύει επιπλέον 21,50 ευρώ το μήνα, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν.
Η μικρή αυτή αύξηση δόθηκε ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα που υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί φέτος από 7 ως 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης αντισταθμίζει τον πληθωρισμό (1,4%) αφότου αυξήθηκε για τελευταία φορά ο κατώτερος μισθός.
Ο Σαπέν παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση ανησυχούσε μήπως «αποσταθεροποιήσει την οικονομική διάρθρωση της χώρας» με μια μεγαλύτερη αύξηση, η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα στις μικρές εταιρείες.
Η Γαλλία έχει τον πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο κατώτερο μισθό στην ΕΕ, μετά το Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και το Βέλγιο, σύμφωνα με την Eurostat.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
