Επιμήκυνση σημαίνει νέα οικονομικά βάρη για τα άλλα κράτη – μέλη, λέει ο Ρομπάι
«Ζητούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Eπισημαίνει ότι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τα άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ. Ο Ρομπάι, ωστόσο, διαχωρίζει το ζήτημα της Ισπανίας, λέγοντας ότι αν δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στη Μαδρίτη για τη μείωση του ελλείμματος έως το 2014, αυτό δεν θα είχε άμεσες συνέπειες στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης.
«Ζητούμε οι Έλληνες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Eπισημαίνει ότι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα του ελληνικού προγράμματος συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τα άλλα κράτη – μέλη της ΕΕ. Ο Ρομπάι, ωστόσο, διαχωρίζει το ζήτημα της Ισπανίας, λέγοντας ότι αν δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στη Μαδρίτη για τη μείωση του ελλείμματος έως το 2014, αυτό δεν θα είχε άμεσες συνέπειες στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αλλαγής του χρονοδιαγράμματος για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι εξηγεί ότι «θα πρέπει κάνεις να λάβει υπ’ όψιν ότι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα σημαίνει μεγαλύτερη χρηματοδοτική προσπάθεια για τα υπόλοιπα κράτη – μέλη».
Ο πρόεδρος της ΕΕ τονίζει, δε, ότι ο ίδιος «δεν θα ικανοποιήσει ιδιαίτερα τη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη χαλάρωση των μεταρρυθμιστικών υποχρεώσεων».
«Εάν οι στόχοι της Ελλάδας ή άλλων κρατών που έχουν τεθεί υπό την “ομπρέλα σωτηρίας” μετατεθούν, τότε χρειάζονται περισσότερα δάνεια και αυτό, προφανώς, δημιουργεί προβλήματα για κάποια κράτη – μέλη» επισημαίνει.
Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η περίπτωση της Ισπανίας είναι διαφορετική: «Εάν δοθεί στην Ισπανία μεγαλύτερη ευελιξία για τη μείωση του ελλείμματος ως το 2014, τότε αυτό δεν θα είχε άμεσες συνέπειες στα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Την ενίσχυση των ΟΤΑ ζητά η Μιλένα Αποστολάκη – «Χιλιάδες εργαζόμενοι σε ομηρεία και εργασιακή ανασφάλεια»
- Ανησυχία για τον Ντέρι της Τσέλσι: Χτύπησε στο κεφάλι και έπεσε στο έδαφος αναίσθητος (vid)
- Όταν οι Metallica ήρθαν για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1993
- ΗΠΑ: «Προσωρινή παρέκκλιση» η υψηλή τιμή του πετρελαίου – Καλεί την Κίνα να βοηθήσει στο άνοιγμα του Ορμούζ
- ΟΗΕ: Οι γυναίκες πληρώνουν (πάλι) το τίμημα από το αυξανόμενο χρέος
- On-Field Capers à la Italiana: What Connects Three Championship Derbies of Shame (videos)


