
Ειδικά κλιμάκια εργασίας από το ΙΚΑ για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων
Ειδικά κλιμάκια εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, αποφάσισε να συγκροτήσει η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ). Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι τη στιγμή της πληρωμής του
Ειδικά κλιμάκια εργασίας από υπαλλήλους του Οργανισμού για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, αποφάσισε να συγκροτήσει η διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
Σκοπός της συγκρότησης των κλιμακίων είναι η επίσπευση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων, με τη μείωση του χρόνου αναμονής από την υποβολή της αίτησης του ασφαλισμένου μέχρι τη στιγμή της πληρωμής του, καθώς και η ελαχιστοποίηση του όγκου των συνταξιοδοτικών περιπτώσεων που έχει σωρευτεί στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη συγκρότηση των κλιμακίων αυτών θα μειωθεί κατά 30% ο χρόνος αναμονής για τη χορήγηση της σύνταξης.
Στις υπηρεσίες του ΙΚΑ εκκρεμούν σήμερα περισσότερες από 150.000 αιτήσεις, ενώ ο χρόνος αναμονής ξεκινά από 18 μήνες και φθάνει ως τα 4 χρόνια στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.
Οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, υποστηρίζουν ότι οι καθυστερήσεις αυτές, οφείλονται κυρίως στις ελλείψεις προσωπικού που προκλήθηκαν από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις και το «πάγωμα» των προσλήψεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ – Προς νέο γύρο συνομιλιών οδεύουν ΗΠΑ και Ιράν
- Συνταγή: Φρουτάλια
- Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Οι τροφές που τα βάζουν με το φούσκωμα
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό

