Από το -17 στο… 3-1 οι Χιτ, μια νίκη από τον τίτλο
Στον 4ο τελικό του ΝΒΑ, που έγινε στο Μαϊάμι, οι γηπεδούχοι Χιτ, επικράτησαν 104-98 των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και προηγούνται με 3-1 στις νίκες. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη περίοδο πήραν προβάδισμα μέχρι και 17 πόντων. Όμως ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 26 πόντους, εννέα ριμπάουντ και 12 ασίστ, οδήγησε τους γηπεδούχους στην νίκη.
Στον 4ο τελικό του ΝΒΑ, που έγινε στο Μαϊάμι, οι γηπεδούχοι Χιτ, επικράτησαν 104-98 των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και προηγούνται με 3-1 στις νίκες.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και στην πρώτη περίοδο πήραν προβάδισμα μέχρι και 17 πόντων. Όμως ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 26 πόντους, εννέα ριμπάουντ και 12 ασίστ, οδήγησε τους γηπεδούχους στην νίκη.
Πολύ καλοί για τους Χιτ -που χρειάζονται μία νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές- ήταν και οι Ουέιντ και Τσάλμερς με 25 πόντους έκαστος, ενώ από την ομάδα της Οκλαχόμα, ξεχώρισε ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 43 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.
Μετά την ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του BCL από τη Ρίτας, ο Σάκοτα αποκάλυψε το προαίσθημά του για το μεγάλο προβάδισμα της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην τελευταία επίθεση στην κανονική περίοδο.
Ο 57χρονος Μπάρι Ντρούιτ Μπάρλοου και ο σύντροφος κατηγορούνται ότι βίαζαν και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά νεαρούς άνδρες. Είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, ο πρώτος με παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.
Απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ στον τελικό του BCL, καθώς αν και βρέθηκε ακόμη και στο +20 απέναντι στη Ρίτας, τελικά ηττήθηκε με 92-86 στην παράταση «δωρίζοντας» την κούπα στους Λιθουανούς.