Μαζική διαδήλωση των συνδικάτων στη Ρώμη για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης και να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης. Απαίτησαν επίσης να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Τα κυριότερα συνδικάτα, CGIL, CISL και UIL, που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανέφεραν πως σε αυτήν έλαβαν μέρος 200.000 άνθρωποι.
Αψιμαχίες σημειώθηκαν στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια, την οποία εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο Μόντι.
Η αστυνομία συγκρούστηκε με μια ομάδα η οποία αντιτίθεται σε αυτό που αποκαλεί «κυβέρνηση των τραπεζών», ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της Deutsche Bank, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Την Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο του Μ. Μόντι ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 120% του ΑΕΠ, περίπου, ενώ η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί τα τρία τελευταία τρίμηνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε
- Ζίβκοβιτς: «Δώσαμε τα πάντα και κερδίσαμε»
- Αυστρία: Σε εξέλιξη η δίκη του αξιωματικού των μυστικών υπηρεσιών που κατηγορείται για ρωσική κατασκοπεία
- Βέλγιο: Έξι τραυματίες στην Αμβέρσα σε επίθεση με μαχαίρι – Οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση
- Mασκ: Ντεμπούτο στο Νταβός υποσχόμενος ρομπότ για όλους
- Πάρις Χίλτον: Λαμπερή μαζί με τα 2 παιδιά της και τον σύζυγό της στην πρεμιέρα του νέου ντοκιμαντέρ της

