Χωρίς προβλήματα η τελευταία προπόνηση, αισιδοξία Σαμαρά
Στον Γιώργο Τζαβέλλα φαίνεται να εμπιστεύεται μια θέση βασικού ο Φερνάντο Σάντος για τον «τελικό» του Σαββάτου κόντρα στη Ρωσία που θα κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012. Ο Τζαβέλλας θα αντικαταστήσει τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Γιώργος Σαμαράς θα διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της ελληνικής επίθεσης. «Στους μεγάλους αγώνες έχουμε δείξει χαρακτήρα», τόνισε ο Γιώργος Σαμαράς. Επίσης στο in.gr: η ανάλυση των αγώνων της Εθνικής από τον Γιώργο Δώνη, «EUROύσια» με τον Στέλιο Σοφιανό, παρασκήνια από τους Insiders και ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ».
Στον Γιώργο Τζαβέλλα φαίνεται να εμπιστεύεται μια θέση βασικού ο Φερνάντο Σάντος για τον «τελικό» του Σαββάτου κόντρα στη Ρωσία που θα κρίνει την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012. Ο Τζαβέλλας θα αντικαταστήσει τον Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σαμαράς θα διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή της ελληνικής επίθεσης, ενώ επιστρέφει στην αμυντική γραμμή ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που εξέτισε την ποινή του.
Την «γαλανόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Μιχάλης Σηφάκης. Μπροστά του θα είναι (από δεξιά προς αριστερά) οι Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τζαβέλλας.
Στη μεσαία γραμμή, ο Κώστας Κατσουράνης θα είναι το αμυντικό χαφ και οι άλλοι δύο μέσοι ο Γιάννης Μανιάτης και ο Γιώργος Καραγκούνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα επιστρέψει ο Φάνης Γκέκας, δεξιά φαβορί είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και τη θέση του στην ενδεκάδα διατηρεί ο Σαμαράς.
Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας για την κρίσιμη αναμέτρηση με τη Ρωσία (Σάββατο, 21:45, Βαρσοβία) ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, με την τελευταία προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που έγινε στο προπονητικό κέντρο της εθνικής, στο Λεγκιονόβο.
Η προπόνηση ήταν διάρκειας περίπου 75 λεπτών και ο μοναδικός που δεν συμμετείχε σε αυτή ήταν ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω της θλάσης που υπέστη στη συνάντηση με την Τσεχία. Το σημερινό πρόγραμμα του Πορτογάλου ομοσπονδιακού εκλέκτορα περιλάμβανε αρκετή τακτική και ασκήσεις για καλή κυκλοφορία της μπάλας.
Στο «οικογενειακό διπλό» που ακολούθησε, ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε δύο «μπερδεμένες» ομάδες. Τους «μπλε», που είχαν σχηματισμό 4-2-3-1, αποτελούσαν οι Τζόρβας, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαλεζάς, Μάκος, Κατσουράνης, Φωτάκης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος και Μήτρογλου. Οι «πορτοκαλί» (σύστημα 4-3-3), έπαιξαν με τους Σηφάκη, Μανιάτογλου (συνεργάτης του Σάντος), Τζαβέλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Μανιάτη, Καραγκούνη, Νίνη, Φετφατζίδη, Φορτούνη και Γκέκα.
Σαμαράς: «Συγκέντρωση και όχι λάθη με τη Ρωσία»
Η συγκέντρωση της εθνικής θα πρέπει να αγγίξει το άριστο στον αγώνα με τη Ρωσία, ενώ επανάληψη των λαθών που έγιναν στις δύο προηγούμενες συναντήσεις, με την Πολωνία και την Τσεχία, θα είναι καταδικαστική. Σε αυτούς τους τομείς του παιχνιδιού εστίασε ο Γιώργος Σαμαράς, στις δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ μετά το πέρας της σημερινής προπόνησης.
«Όλη η ομάδα, όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό τον αγώνα. Έχουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση και θα κάνουμε τα πάντα για να τις διεκδικήσουμε. Στους μεγάλους αγώνες έχουμε δείξει χαρακτήρα και είναι πολλοί αυτοί τα τελευταία χρόνια», επισήμανε ο Σαμαράς, ο οποίος ρωτήθηκε για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. «Η αυτοπεποίθηση είναι πάντα ίδια και το κλίμα εξαιρετικό. Η πίστη προς τους εαυτούς μας και την ομάδα παραμένει εξαιρετική. Το καλό κλίμα βοηθάει στα αποτελέσματα», απάντησε.
Σύμφωνα με τον διεθνή επιθετικό, οι τομείς στους οποίους θα πρέπει να εστιάσει η εθνική ομάδα είναι η συγκέντρωση και ο περιορισμός των λαθών: «Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε. Να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα, να κρατήσουμε το μηδέν και από εκεί και ύστερα, με οργανωμένες επιθέσεις να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ». Σε καμία περίπτωση, όμως, ο Σαμαράς δεν παραγνωρίζει το βαθμό δυσκολίας του αγώνα, καθώς όπως υπογράμμισε «…είναι πολύ δύσκολο ματς. Οι Ρώσοι έχουν ποιότητα σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως κι εμείς είμαστε καλή ομάδα».
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε θεωρεί άδικη την κάλυψη θεμάτων της ομάδας του, με αφορμή την υπόθεση του Χούλιαν Άλβαρες και όχι μόνο
Όπως αναφέρει η σελίδα Football Rankings στο «Χ» η ΑΕΚ βρίσκεται μεταξύ των τριών φαβορί για την κατάκτηση του Conference League. Κρίσταλ Πάλας και Στρασμπούρ τα άλλα δύο.
LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 21:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό των play offs της Volley League ανδρών. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας