Χωρίς άμεσα μέτρα οι άνεργοι θα φθάσουν στο 1,5 εκατομμύριο, λέει η ΓΣΕΕ
H λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΣΤΑΤ (22,6% το α΄τρίμηνο του 2012) σημειώνει η ΓΣΕΕ και τονίζει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΕ απαιτεί άμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να περιοριστούν οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και να μην οδηγηθούν η κοινωνία στο περιθώριο και τα Ταμεία στην χρεοκοπία.
H λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (22,6% το α΄τρίμηνο του 2012) σημειώνει η ΓΣΕΕ και τονίζει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν «τα τραγικά αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα» και προστίθεται ότι «με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας η λίστα της πραγματικής ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη. Ειδικότερα στους νέους, η ανεργία έχει ξεπεράσει το ευρωπαϊκό αρνητικό ποσοστό».
«Η ΕΛΣΤΑΤ έχει καταγράψει την ανεργία το 1ο τρίμηνο του 2012 και υπολογίζει τον αριθμό των ανέργων στους 1.120.097 ή ποσοστό 22,6% το οποίο συγκριτικά με το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του 2011 (15,9%) είναι αυξημένο κατά 42,14% (!)» σημειώνεται.
Η ΓΣΕΕ υπενθυμίζει ότι εδώ και καιρό έχει εκτιμήσει ότι αν δεν ληφθούν άμεσα και επείγοντα μέτρα, «στο τέλος του 2012 δυστυχώς η ανεργία θα αφορά 1.500.000 άτομα».
Η Συνομοσπονδία τονίζει ότι γι’ αυτό τον λόγο, απαιτεί «την άμεση αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, ώστε να περιοριστούν οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης και να μην οδηγηθούν η ελληνική κοινωνία στο περιθώριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην χρεοκοπία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φανταστικός Τζολάκης κρατάει ανέπαφη την εστία του (vid)
- Η βαθμολογία στη Euroleague μετά τις νίκες που πέτυχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Βαρκελώνη: 15 τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό τρένου – Συγκρούστηκε με τοίχο
- Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι φούσκα» – Ο προφήτης Εντ Ζίτρον και η κατάρρευση της μεγάλης απάτης του 21ου αιώνα
- Κρήτη: Έβαλε μέχρι και αγγελία για να βρει δουλειά – Συγκλονίζει η ιστορία της 87χρονης που ζει σε αυτοκίνητο
