9 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάζονται αποσπάσματα συνεντεύξεων ή ομιλιών των ιστορικών Φίλιππου Ηλιού και Σπύρου Ασδραχά, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι των ΑΣΚΙ» Νίκος Πετραλιάς, μιλά για το ρόλο του σωματείου σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων για την ιστορία της ελληνικής περιφέρειας.
Δείτε τις συνεργασίες των ΑΣΚΙ σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου και πως έγινε η αξιοποίηση φοιτητών και νέων ερευνητών στο πρόγραμμα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», με στόχο την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος των Αρχείων.
Επίσης, παρουσιάζο-νται οι ομάδες εργασίας των ερευνητών-συνεργατών των ΑΣΚΙ, με θέμα την επεξεργασία και οργάνωση των τεκμηρίων, την οργάνωση εκδηλώσεων για ιστορικά γεγονότα και την προετοιμασία του περιοδικού «Αρχειοτάξιο».
Παράλληλα, περιλαμβάνεται πλούσιο αρχειακό υλικό – οπτικοακουστικό, φωτογραφικό και έντυπο, ενδεικτικό του πλούτου των συλλογών, που φυλάσσουν και διαθέτουν στο κοινό τα ΑΣΚΙ.
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο δείχνει τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά
- Ήπια διάσειση ο Καρέτσας – Χάνει τη ρεβάνς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (pic)
- Ινδία: Αεροσκάφος μεταφοράς ασθενών με επτά επιβαίνοντες συνετρίβη στο Τζαρκχάντ
- Ερντογάν: Με τον Μητσοτάκη συζητήσαμε «τις θέσεις μας σε σχέση με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο»
- Θλίψη στη Σενεγάλη: Πέθανε 25χρονος ποδοσφαιριστής
- Νετανιάχου για το Ιράν: «Προετοιμαζόμαστε για κάθε πιθανό σενάριο»