Πάνω από 680 άτομα λάμβαναν «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο
Στα 682 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο με ψευδείς βεβαιώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. Για τις περιπτώσεις αυτές διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών.
Στα 682 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα άτομα που έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στη Ζάκυνθο με ψευδείς βεβαιώσεις, σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που διενεργείται από τον περασμένο Απρίλιο, μετά από εντολή του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διακριβωθεί η απάτη από ιδιώτες και υπαλλήλους, οι οποίοι λάμβαναν επί σειρά ετών προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, χωρίς να το δικαιούνται, ύστερα από ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις.
Η υπόθεση έχει ξεκινήσει χρονικά από το 1988 και αφορά στον έλεγχο συνολικά 1.200 φακέλων, προσώπων που λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα. Πολλοί από αυτούς έχουν πεθάνει αλλά κάποιοι εξακολουθούν να τα εισπράττουν.
Για τις 682 περιπτώσεις που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής διεξάγεται δικαστική πραγματογνωμοσύνη από οφθαλμίατρους πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Πατρών. Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώνεται και η ζημιά του Δημοσίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
