Υψηλές απώλειες στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές
Απώλειες 5% περίπου σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 480 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, ενώ στις διεθνείς αγορές εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους με επίκεντρο την Ισπανία.
Ελεύθερη πτώση σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, ενώ στις διεθνείς αγορές εντείνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους με επίκεντρο την Ισπανία.
Στις 17:00 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 4,88% στις 477,39 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 40,8 εκατ. ευρώ περίπου. Ενδοσυνεδριακό χαμηλό είναι οι 471,35 μονάδες.
Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι σε χαμηλό 22,5 ετών και η συνολική κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 19,8 δισ. ευρώ ή κάτω από το 10% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 5,04% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 4,05%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 9,40%. Η Εθνική σημείωνε πτώση 9% στα 0,91 ευρώ.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 97 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 21 σε θετικό, ενώ 11 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στον αντίποδα, στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν κατά 1,11% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,38%. Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 1,16% και στην Ιταλία 0,90%.
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.382 μονάδες με κέρδη 1,04%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων

