Αιματηρή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Βαγδάτης
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο την έδρα ενός σιιτικού θρησκευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Βαγδάτης.
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν τη Δευτέρα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο την έδρα ενός σιιτικού θρησκευτικού ιδρύματος στο κέντρο της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές η επίθεση σημειώθηκε στη συνοικία Μπαμπ αλ-Μουάζαμ.
Το σιιτικό αυτό ίδρυμα βρίσκεται σε διαμάχη με το αντίστοιχο σουνιτικό για τον έλεγχο ενός σημαντικού μουσουλμανικού μαυσωλείου στη Σαμάρα, 110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Η νέα επίθεση πραγματοποιείται ύστερα από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων με τουλάχιστον 17 νεκρούς και 57 τραυματίες στις 31 Μαΐου στη Βαγδάτη.
Τα βίαια επεισόδια έχουν περιοριστεί στο Ιράκ τα τελευταία χρόνια, παρότι παραμένουν καθημερινό φαινόμενο: μόνο τον Μάιο 132 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Συνελήφθη 20χρονος στη Σταυρούπολη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 20χρονου
- Το ωράριο των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ έως τη Δευτέρα του Πάσχα
- Ρίβερς για Αντετοκούνμπο: «Αν δεν έχουμε έστω μια πιθανότητα για τον τίτλο, θα φύγει»
- Easter Week in Greece: Great & Holy Saturday in Orthodoxy Today
- Ο Τσικίνιο ευχήθηκε Καλό Πάσχα με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας (pic)
- Ντάνιελ Κρεγκ – Ρέιτσελ Βαις: Στην περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας
