Η δροσιά του Δημοσάρη
Στην ευρύτερη περιοχή του Καλλιανού, κτηνοτροφικού οικισμού στη Νότια Εύβοια, βρίσκεται το φαράγγι του Δημοσάρη, γνωστό στους φυσιολάτρες για την ξεχωριστή ομορφιά του.
Η εξερεύνησή μας ξεκίνησε από την εκκλησία της Παναγίας των Λενοσαίων. Ύστερα από πεζοπορία σαράντα πέντε λεπτών μέσα σε περιοχή με πυκνή βλάστηση φθάσαμε στη θέση »Κακιά Σκάλα», σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του φαραγγιού.
Τα τρεχούμενα νερά, οι λιμνούλες και οι μικροί καταρράκτες, στην καρδιά του φαραγγιού του Δημοσάρη, δημιουργούσαν ένα παραδεισένιο περιβάλλον.
Κάποιοι κτηνοτρόφοι που μας ακολουθούσαν συνέχισαν τη διαδρομή τους στο δύσβατο μονοπάτι, για να φθάσουν στην περιοχή όπου περνούν τους καλοκαιρινούς μήνες, μαζεύοντας γάλα από τα ελευθέρας βοσκής ζώα τους και φτιάχνοντας τα παραδοσιακά τυριά τους.
Στα κρυστάλλινα νερά της Κακιάς Σκάλας δροσίσαμε το σώμα μας και αναζωογονηθήκαμε, απολαμβάνοντας το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων και τον ήχο των τρεχούμενων νερών. Γύρω μας πετούσαν οι λιβελούλες, τα εντυπωσιακά έντομα του φαραγγιού, που ξεχώριζαν τόσο για την εμφάνισή τους όσο και για το μοναδικό τους πέταγμα.
Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για ολόκληρη τη Νότια Εύβοια.
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της