«Μαύρο Ψωμί» σε πρεμιέρα, στο Ινστιτούτο Θερβάντες
Μετά τον ισπανικό εμφύλιο ο Αντρέου, ένα μικρό παιδί από την Καταλονία, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός άνδρα και του γιου του. Οι Αρχές θεωρούν αυτουργό τον πατέρα του μικρού και ο Αντρέου, για να τον βοηθήσει, προσπαθεί να ανακαλύψει ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι. Σε αυτή την αναζήτηση, η παιδική του συνείδηση έρχεται αντιμέτωπη με έναν κόσμο ενήλικο γεμάτο ψέματα.
Παίζουν οι: Φρανσέσκ Κολομέρ, Μαρίνα Κόμας, Νόρα Νάβας, Ροζέρ Κασαμαγιόρ, Λουίσα Καστέγ, Μερσέ Αράνεγα, Μαρίνα Γκατέγ, Ελίσα Κρεουέτ.
Πριν την προβολή, ο ιστορικός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Φιλιππής θα κάνει μια σύντομη εισαγωγή πάνω στην ιστορική περίοδο που πραγματεύεται η ταινία.
| 6 Ιουνίου στις 19.30, στα καταλανικά με ελληνικούς υπότιτλους. Είσοδος ελεύθερη μέχρι πλήρωσης των θέσεων. |
Ο σκηνοθέτης της ο Αγουστί Βιγιαρόνγκα (Μαγιόρκα, 1953) είναι επίσης ηθοποιός και σεναριογράφος. Εκτός από το Μαύρο Ψωμί, έχει γυρίσει τις ταινίες: Πίσω από το τζάμι (1987), 99.9 (1997), Η θάλασσα (2000), Άρο Τολμπούκιν: στο μυαλό του δολοφόνου (2002).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ, όπως το Berlinale, το Φεστιβάλ Καννών και το Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν.
Αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα.
Πληροφορίες: http://atenas.cervantes.es, www.facebook.com/embespate
- Ο στρατός του Ισραήλ λέει πως σκότωσε δεκάδες μαχητές της Χεζμπολά στον νότιο Λίβανο
- Η Γερμανία δεν συμμετέχει σε αυτόν τον πόλεμο και δεν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε, δήλωσε ο Μερτς
- Γιορτή σήμερα 15 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πόλεμος με το Ιράν: Πώς μπορεί να αυξήσει τις τιμές στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων
- Ρεάλ Μαδρίτης – Έλτσε 4-1: Στο -1 από την κορυφή η «Βασίλισσα», γκολ από τα 70 μέτρα ο Γκιουλέρ (vids)
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Σούπερ Μαυροπάνος «φρέναρε» τους «πολίτες»! (vid)



