Οδυνηρές οι αποκαλύψεις για τις διαρροές αλλά να λάμψει η αλήθεια ζητά το Βατικανό
Παρά την προσωπική οδύνη για τα περιστατικά της διαρροής εγγράφων και επιστολών από το Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ δεν ανησυχεί από τις αποκαλύψεις που τυχόν θα φέρει η έρευνα για το ζήτημα, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.
Παρά την προσωπική οδύνη για τα περιστατικά της διαρροής εγγράφων και επιστολών από το Βατικανό, ο πάπας Βενέδικτος Ιστ’ δεν ανησυχεί από τις αποκαλύψεις που τυχόν θα φέρει η έρευνα για το ζήτημα, επισήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.
Αντιθέτως, πρόσθεσε, ο πάπας ζητά να χυθεί άπλετο φως από τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία αλλά και επιτροπή καρδιναλίων.
«Δεν φοβόμαστε τα προβλήματα, τις δυσκολίες και, επίσης, τα λάθη και την ενοχή που μπορεί να προκύψουν», επισήμανε ο Φεντερίκο Λομπάρντι.
Το σκάνδαλο Vatileaks, όπως έχει ονομαστεί, είναι ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών για το ίδιο το Βατικανό.
Αφορά τη διαρροή στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιστολών και εγγράφων που δείχνουν τις εσωτερικές διαμάχες αλλά και ατασθαλίες και κακοδιαχείρηση στο Βατικανό.
Ένας άνδρας, ο μπάτλερ του Βενέδικτου, έχει συλληφθεί με την κατηγορία της κλοπής καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν έγγραφα στα οποία δεν είχε πρόσβαση. Αν και γενικά πιστεύεται ότι είχε συνεργούς, δεν έχουν γίνει άλλες συλλήψεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το Avengers: Doomsday παίζει με λευκή επιταγή – Η Marvel σπάει κάθε ρεκόρ για το πιο «επικίνδυνο» κινηματογραφικό στοίχημα
- Με στόχο την επιστροφή στις νίκες κόντρα στον Μίλωνα ο Ολυμπιακός
- Αργυροπελεκάνοι: Τι έδειξε έρευνα για την απώλειά τους στη Μικρή Πρέσπα κατά 60%, λόγω της γρίπης των πτηνών
- Ελληνικός αθλητισμός εν έτει 2026: Κομμάτια από το ταβάνι σε αγώνα βόλεϊ πέφτουν στα κεφάλια αθλητριών (vid)
- Κανένα περιθώριο για πρόσθετα μέτρα στο αγροτικό από Μητσοτάκη – «Οι παρεμβάσεις έχουν ανακοινωθεί»
- Παπασταύρου: «Με τη συμφωνία για το αμερικανικό φυσικό αέριο υλοποιείται το όραμα της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος»

