
Κάτω από τις 500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Απώλειες 2,5% περίπου σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται σε χαμηλό 22 ετών, κάτω από τις 500 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται σε χαμηλό 22 ετών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 16:40 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,61% στις 489,42 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό οι 484,09 μονάδες) και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 19,5 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 2,50%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,91% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,78%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,07%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 56 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 53 σε θετικό, ενώ 23 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία νωρίτερα σημείωναν κέρδη, γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,53%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,49% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,37%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,90% και στην Ιταλία 0,52%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.580,39 μονάδες με κέρδη 0,20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Τουλάχιστον 11 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων
- Παρελθόν ο Μασεράνο από την Ίντερ Μαϊάμι – Τον διαδέχεται ο Γκιγιέρμο Όγιος (pic)
- Κυβερνητική στήριξη στον Μακάριο Λαζαρίδη και… τελικός κριτής η κοινωνία
- Ζελένσκι: Με τον πόλεμο στο Ιράν οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία
- Ένας μήνας με πλαφόν σε καύσιμα και 63 αγαθά: Συγκρατήθηκαν οι τιμές; Ούτε καν
- Πάτρα: 44χρονος έκλεψε μηχανή για να «διαδώσει τον λόγο του Θεού» – Έκανε βόλτες μέχρι τα Καλάβρυτα

