Κάτω από τις 500 μονάδες υποχωρεί το Χρηματιστήριο
Απώλειες 2,5% περίπου σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται σε χαμηλό 22 ετών, κάτω από τις 500 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται σε χαμηλό 22 ετών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Στις 16:40 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,61% στις 489,42 μονάδες (ενδοσυνεδριακό χαμηλό οι 484,09 μονάδες) και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 19,5 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 2,50%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 1,91% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 0,78%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε άνοδο 0,07%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 56 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 53 σε θετικό, ενώ 23 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία νωρίτερα σημείωναν κέρδη, γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,53%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,49% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,37%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,90% και στην Ιταλία 0,52%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.580,39 μονάδες με κέρδη 0,20%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)
- Κρίσιμη μαρτυρία για τη Λόρα από το Βερολίνο – Δόθηκε παράταση στο Amber Alert
- Επίθεση Δούκα και Γερουλάνου σε Ανδρουλάκη με πρόφαση τη «βελόνα» του ΠΑΣΟΚ, που φροντίζουν με τη στάση τους να μην κουνηθεί
- Καιρός: Ακραίας επικινδυνότητας η κακοκαιρία την Τετάρτη – Οι 7 κόκκινες περιοχές – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία