
Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα σταματήσουμε την αποπληρωμή του χρέους, λέει ο Αλ.Τσίπρας
Την άποψη ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, καθώς αυτό θα οδηγούσε τη χώρα να σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal. Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρέσυρε και την Ευρωζώνη, τόνισε. Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι πρώτη του επιλογή είναι να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναθεωρήσουν την πολιτική τους προς την Ελλάδα, ώστε να τερματιστεί το σπιράλ της ύφεσης και να μην ενταθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Την άποψη ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να διακόψει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα, καθώς αυτό θα οδηγούσε τη χώρα να σταματήσει την αποπληρωμή του χρέους της, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal.
Η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα συμπαρέσυρε και την Ευρωζώνη, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι πρώτη του επιλογή είναι να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι είναι προς το κοινό συμφέρον να αναθεωρήσουν την πολιτική τους προς την Ελλάδα, εισάγοντας αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να τερματιστεί το σπιράλ της ύφεσης και να μην ενταθεί η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
«Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι προς το συμφέρον τους να μην διακόψουν τη χρηματοδότηση» επισήμανε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, «αλλά αν προχωρήσουν σε μονομερή ενέργεια από την πλευρά τους, διακόπτοντας τη χρηματοδότηση, τότε θα υποχρεωθούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους δανειστές μας».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα» και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο να κοπεί η σύνδεση. Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις. Δεν είναι κάτι που θέλουμε, δεν είναι κάτι που αναζητούμε».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αν φθάσει ο κόμπος στο χτένι, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της. Εξήγησε ότι αν δεν αποπληρώνονται τα χρέη, θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις. Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, θα καταπολεμηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή των πλουσίων.
«Ό,τι κι αν κάνουμε, η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αλλά θα είναι δύσκολη και για ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ» παρατήρησε. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, «πριν φθάσουμε σε αυτό το σημείο· θα πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μία επιχείρηση συγκάλυψης το «όχι» στην Προανακριτική για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Σε βαθύ πένθος ο Δήμος Καισαριανής από τον χαμό του Γιώργου Κατημερτζή
- «Μπορείς να είσαι ο Μποντ που εσύ θέλεις» – Λένι Κράβιτζ, Λάνα Ντελ Ρέι και ένας Gen Z 007 στον αγώνα
- Εφιάλτης για γυναίκα στη Βρετανία: Πρώην της έφτιαξε ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες της και έστελνε άνδρες στο σπίτι της
- Μπαρτζώκας: «Να μην επαναπαυτούμε – Αξίζουμε να πάμε στο Final Four, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε»
- Μελόνι: Δεν συμφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ιταλία
