Η Στοά του Βιβλίου καθιερώνει από εφέτος ετήσια έκθεση με τα σημαντικότερα βιβλία του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την κρίση των εκδοτών, την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 19:30.
Η έκθεση αποτελεί ένα πανόραμα των πρόσφατων εκδόσεων, και στοχεύει αφενός στο να αναδείξει τον προβληματισμό των εκδοτών και αφετέρου να ενημερώσει τον αναγνώστη και να τον βοηθήσει στις επιλογές του.
Στις δύσκολες ημέρες που διανύει ο εκδοτικός χώρος, είναι σημαντικό να πολλαπλασιάζονται οι ενήμεροι αναγνώστες, οι οποίοι, ολοένα και περισσότερο, είναι φανερό ότι στρέφονται σε βιβλία που προσφέρουν κάτι πιο πολύ από απλή ψυχαγωγία. (Κατάλογος των βιβλίων διαθέσιμος για τους επισκέπτες).

Αυτά τα συμπεράσματα καλούνται να προβάλουν και να αναλύσουν οι ομιλητές: Ελισάβετ Αρσενίου, επίκ. καθηγήτρια Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, Ειρήνη Δάγλα, των εκδόσεων Gutenberg, και Νίκος Ξυδάκης, αρχισυντάκτης τής εφημερίδας Η Καθημερινή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ώρα 19:30, στις Αίθουσες Λόγου & Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5, ΤΚ105 64, Τηλ: 210-3253989 – Fax: 210-3310090, Email: stoamanager@arsakeio.gr).

Οργάνωση – Πρωτοβουλία: Στοά του Βιβλίου