Αύξηση 4,7% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο
Αύξηση 4,7% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο, βάσει του αριθμού των
αδειών που εκδόθηκαν, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως λόγω της ευνοϊκής βάσης σύγκρισης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Αύξηση 4,7% σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Φεβρουάριο, βάσει του αριθμού των
αδειών που εκδόθηκαν, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, κυρίως λόγω της ευνοϊκής βάσης σύγκρισης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) στο σύνολο της χώρας, μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 2.267 άδειες, που αντιστοιχούν σε 368,5 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.435,4 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε, δηλαδή, αύξηση κατά 4,7% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 5% στην επιφάνεια και κατά 1% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Το μέγεθος της Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 2.252 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 351,2 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.356,7 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρουσίασε, δηλαδή, αύξηση κατά 4,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 8,6% στην επιφάνεια και κατά 5,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011.
Αντίστοιχα, το μέγεθος της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 15 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 17,3 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 78,7 χιλιάδες m3 όγκου.
Κατά την περίοδο των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2011 έως τον εφετινό Φεβρουάριο, το μέγεθος της συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας), μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της χώρας ανήλθε σε 36.437 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 6.128,6 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 23.436,9 χιλιάδες m3 όγκου.
Παρατηρήθηκε, δηλαδή, μείωση κατά 20,8% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 34,1% στην επιφάνεια και κατά 29,8% στον όγκο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Μαρτίου 2010 – Φεβρουαρίου 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σχηματίζεται το νέο Champions League: Γνωστό το 1/3 της League Phase για τη σεζόν 2026-27
- Οι «Βάστα Σόιμπλε» επιστρέφουν – εάν έφυγαν ποτέ
- Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- «Ήμερη, Η Ανατομία μιας Πτώσης»: Για 15 παραστάσεις στο θέατρο Πορεία
- Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν σε πολιτική και οικονομική ευκαιρία
- ΗΠΑ: Αεροσκάφος της United Airlines χτύπησε φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο του Νιου Τζέρσεϊ πριν προσγειωθεί


