Moody΄s: Οι επιπτώσεις της εξόδου από το ευρώ στις ελληνικές τράπεζες
Στις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ στις ελληνικές τράπεζες αναφέρεται έκθεση της Moody’s Investors Service.
Σύμφωνα με τη σχετική εβδομαδιαία έκθεση της Moody΄s, εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ αναμένεται η εισαγωγή νέου νομίσματος που θα υποτιμήσει τις αποταμιεύσεις, μαζική φυγή (bank run) καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και απαγόρευση αναλήψεων καταθέσεων από την κυβέρνηση.
Ακόμη, αναμένεται να πληγεί η ικανότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια καθώς και να σταματήσει η επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Δύο νεκροί μετά από επίθεση Παλαιστίνιου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός
- Με 4 τρόπους ο Λανουά μεταφέρει την πίεση στους διαιτητές
- Μαλαισία: Δεκαπέντε χρόνια κάθειρξης για τον πρώην πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ
- Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της τέχνης: Η χαμένη τοιχογραφία του Τσιμαμπούε στην Ασίζη μπορεί να επιστρέψει
