«Όχι σε κυβέρνηση Μνημονίου» είπε ο Ν.Μιχαλολιάκος μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό
Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής. Μόνη λύση, είπε, είναι να αναλάβει πρωθυπουργός «μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους που θα χειριζόταν το Μνημόνιο από τη βάση του».
Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση που θα εφαρμόσει το Μνημόνιο, δήλωσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το βράδυ της Κυριακής.
Η συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Αρκετοί από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκαν τον κ. Μιχαλολιάκο καθισμένοι στο πάτωμα, διαμαρτυρόμενοι για το διαβόητο «εγέρθητι».
Ο επικεφαλής του κόμματος χαρακτήρισε «τοκογλυφική επίθεση» το Μνημόνιο και δήλωσε ότι μόνη λύση είναι να αναλάβει πρωθυπουργός «μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους που θα χειριζόταν το Μνημόνιο από τη βάση του».
«Αν είναι να κυβερνηθεί η χώρα όπως τα δύο τελευταία χρόνια […] δεν δίνουμε τη στήριξή μας» σε κυβέρνηση συνεργασίας, είπε.
Ακόμα, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε λογιστικό έλεγχο του χρέους «για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης γιατί εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία».
Αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Μιχαλολιάκος κάλεσε τα κόμματα να πάρουν θέση για την ΠΓΔΜ. Είπε ακόμα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να ασκήσει βέτο για το θέμα.
Επίσης, ζήτησε την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ και κάλεσε από τον ΟΗΕ και την ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη λαθρομετανάστευση,
Δήλωσε, τέλος, ότι το Μνημόνιο «έπρεπε να είναι ήδη παρελθόν» μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινστιτούτο Τσίπρα: Η Ελλάδα 4η ακριβότερη στην Ε.Ε. στο ρεύμα – Η αποδόμηση των ισχυρισμών Μητσοτάκη
- «Πληγωμένος» από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας
- Τομ Χανκς: Το ελληνικό διαβατήριο του γιου του, έγινε παγίδα στην Κολομβία – «Ελευθερώστε με»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κίνδυνος αναστολής πληρωμών – Επιβεβαιώνει η Κομισιόν επικείμενο έλεγχο για τις επιδοτήσεις
- Πυρά Ανδρουλάκη κατά κυβέρνησης: Ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους
- Γιατί ο Αταμάν «έκοψε» τον Μπόλντγουιν
