Την ελπίδα να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα εξέφρασε ο Όλι Ρεν
Την ελπίδα να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, εξέφρασε την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομιισόν για την ελληνική οικονομία δεν μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.
Την ελπίδα να συγκροτηθεί σύντομα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, εξέφρασε την Παρασκευή ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, υποστηρίζοντας, παράλληλα, πως οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομιισόν για την ελληνική οικονομία δεν μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, καθώς, όπως είπε, τα προβλήματα της Ελλάδας δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.
«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις» δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις θα μπορέσουν σύντομα να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, για τη δημοσιοποίηση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.
Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσον οι δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία μαρτυρούν την αποτυχία του Μνημονίου, ο κ. Ρεν είπε πως δεν συμφωνεί και συμπλήρωσε ότι τα ελληνικά προβλήματα δημιουργήθηκαν την προηγούμενη δεκαετία.
Όπως επισήμανε, η Ελλάδα ζούσε επί μια δεκαετία πέρα από τις δυνατότητές της, βασισμένη στον δανεισμό, κατάσταση η οποία δεν ήταν βιώσιμη και η Ελλάδα έπρεπε να λάβει μέτρα για να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της.
Η διεθνής κοινότητα και η Ευρωζώνη υποστήριξαν την Ελλάδα με πολύ σημαντικά ποσά, ώστε η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί σε βιώσιμα επίπεδα, κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η επίσκεψη του Τραμπ στο Πεκίνο προγραμματίστηκε τελικά για τις 14 και 15 Μαΐου
- Ιράν: Απαγόρευση εισόδου επισκεπτών με ιρανικά διαβατήρια στην Αυστραλία, πλην ορισμένων εξαιρέσεων
- Αμυνα: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής
- Γάζα: Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Κούβα: Θα τηρήσει τη συμφωνία για την αποστολή γιατρών στο Μεξικό, δηλώνει η Σέινμπαουμ
- Το Ισραήλ διευρύνει την «ουδέτερη ζώνη» του στον Λίβανο, σύμφωνα με τον Νετανιάχου