Μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στα Χανιά, η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τους ψηφοφόρους να πουν όχι στα ψέματα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα.

«Στις 6 Μαΐου δεν κρίνεται μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Κρίνεται το
μέλλον των νεότερων Ελλήνων. Κρίνονται οι θυσίες των παλαιότερων.
Κρίνεται το όραμα τριών γενιών Ελλήνων που αγωνίστηκαν και κόπιασαν για
να δουν την Ελλάδα ισότιμη στην Ευρώπη» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη της κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κάνοντας λόγω για τους δυο «αδιόρθωτους».

«Την ίδια στιγμή, η ελληνική πολιτική τάξη ζει στον κόσμο της. Το ΠΑΣΟΚ επί χρόνια υπονόμευσε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού της ελληνικής οικονομίας. Γιγάντωσε το κράτος. Εξέθρεψε πελατειακά φαινόμενα. Απενοχοποίησε τη διαφθορά. Κατασυκοφάντησε λέξεις όπως η επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός».

»Όσο κυβερνούσε έκανε μισό βήμα μπρος και δύο πίσω επειδή δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βαθύ ΠΑΣΟΚ που ήταν απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

»Η σημερινή Νέα Δημοκρατία θυμίζει καρικατούρα της πάλαι ποτέ μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Διοικείται από μια μικρή κλειστή παρέα, που προτάσσει τις δικές της εμμονές από το καλό της χώρας. Έχει μηδενική αξιοπιστία στο εξωτερικό. Ακόμα και σήμερα, τάζει λαγούς με πετραχήλια, σαν να μην έχει αντιληφθεί που βρίσκεται. Επί δύο χρόνια καλλιεργούσε ένα κλίμα τυφλής και ανεύθυνης αντιμνημονιακής υστερίας, για μικροπολιτικούς λόγους. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες».

Η κ. Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της και σε όσους, όπως είπε, δημαγωγούν ζητώντας την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

«Από την άλλη, είναι οι επικίνδυνοι. Όλοι αυτοί που νομίζουν ότι πρέπει να καταστραφεί η Ελλάδα για να δικαιωθούν οι ιδεοληψίες τους. Που θέλουν τα λεφτά των δανειακών συμβάσεων, χωρίς τις υποχρεώσεις τους. Όλοι αυτοί που λένε ότι μπορούμε να είμαστε στο ευρώ χωρίς το μνημόνιο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας».

»Αλλά ξεχνούν να πουν ότι η Ελλάδα χωρίς τη χρηματοδότηση των εταίρων θα είχε ήδη χρεοκοπήσει. Και μια χρεοκοπημένη χώρα δεν μπορεί να αγοράζει καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα. Που καλλιεργούν αυταπάτες, σπέρνουν την ένταση και υποθάλπουν τη βία», τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε: «Είναι ώρα να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας. Να τελειώνουμε με τα ψέματα, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγική ανευθυνότητα. Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται αποκλειστικά από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, συν το φασιστικό κίνημα της Χρυσής Αυγής, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τέλος, επανέλαβε ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική και να κάνουν την οργή τους ψήφο και πράξη την ανατροπή.

Νωρίτερα, η κ. Μπακογιάννη έγινε δεκτή με κρητικές μαντινάδες από τον Νίκο Ζωιδάκη και τον Μανώλη Κονταρό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ