Έρευνα για υπεύθυνους των βομβιστικών επιθέσεων εξαγγέλλει ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Για την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ από τις οποίες τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι δεσμεύτηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Οι επιθέσεις –αρκετά σπάνιες για τα δεδομένα της Ουκρανίας– σημειώθηκαν λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το οποίο η Ουκρανία συνδιοργανώνει με την Πολωνία.
Για την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά με τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ από τις οποίες τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι δεσμεύτηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να βρούμε τους εγκληματίες το συντομότερο δυνατό και ότι πρέπει να τιμωρηθούν», είπε ο Γιανουκόβιτς ύστερα από συνάντησή του με δικαστικούς αξιωματούχους στο Ντνιπροπετρόφσκ.
Ο Γιανουκόβιτς είπε ότι οι Αρχές της πόλης θα προσφέρουν 250.000 δολάρια σε όποιον διαθέτει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.
Οι επιθέσεις –αρκετά σπάνιες για τα δεδομένα της Ουκρανίας– σημειώθηκαν λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το οποίο η Ουκρανία συνδιοργανώνει με την Πολωνία.
Πάντως το Ντνιπροπετρόφσκ δεν θα φιλοξενήσει αγώνες.
Τέσσερις βόμβες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά. Οι Αρχές κάνουν λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, 22 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται μετά την επίθεση ενώ από αυτούς οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Κανδύλας: «Το Κύπελλο στο χάντμπολ είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7» (vid)
- Βουτιά 67% για τη Melania: Το ρεκόρ, η προδοσία και το Super Bowl που «έφαγε» τη Μελάνια Τραμπ
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών – Επεκτείνεται σε συγγενείς και πολιτικά πρόσωπα
- Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τα πρόσωπα της δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που παραμένουν σε θέσεις ευθύνης
- The Expla-in Project: Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ;
- Μαριάντα Πιερίδη για το bullying του γιου της: «Το δύσκολο είναι το να βάλεις το σχολείο να ασχοληθεί σοβαρά»

