Την ελευθερία του λόγου στο Ίντερνετ, διδάσκει το hackerspace.gr
Στις 25 Απριλίου και ώρα 19:00 συνεχίζεται στο hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος) η σειρά των παρουσιάσεων με θέμα την ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet.
Στις 25 Απριλίου και ώρα 19:00 συνεχίζεται στο hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος) η σειρά των παρουσιάσεων με θέμα την ελευθερία του λόγου και την προστασία των επικοινωνιών στο Internet.
Οι παρουσιάσεις έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα για τους κινδύνους που υπάρχουν αλλά και βοηθητικό, για όποιον επιθυμεί να πάρει μέτρα ώστε να προστατεύσει την επικοινωνία του. Θέματα τα οποία έγιναν επίκαιρα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις εν κρυπτώ νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως η ACTA (ή το SOPA στην άλλη μεριά του Ατλαντικού).
Στηn δεύτερη παρουσίαση θα γίνει μια περιγραφή των κινδύνων που ενέχουν οι επικοινωνίες μέσω ασύρματων δικτύων (wireless hotspots) και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Παράλληλα, θα γίνει μια εισαγωγή στα VPN (Virtual Private Networks) και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε για να κρυπτογραφήσουμε και προστατέψουμε την επικοινωνία μας.
Οι επόμενες παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα όπως τα δίκτυα ανωνυμίας (tor), τα darknets, την κρυπτογράφηση (disk encryption), την επικοινωνία από κινητά τηλέφωνα και θέματα που θα αναδειχτούν απ’ τους συμμετέχοντες. Όλες οι παρουσιάσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.
Στο wiki του hackerspace.gr μπορείτε να βρείτε την πρώτη παρουσίαση, στην οποία έγινε εκτενής ανάλυση για την κρυπτογραφία και την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών στο Ίντερνετ. Το αρχείο διατίθεται σε μορφή odp (OpenOffice) -μπορείτε να το μετατρέψετε σε ppt ή pdf αξιοποιώντας δωρεάν μετατροπείς που θα βρείτε στο Διαδίκτυο.
{{{related}}}
In.gr Τεχνολογία
- Από το Village of the Damned μέχρι το Stranger Things: Γιατί ο συλλογικός νους είναι ο πιο ύπουλος τρόμος της εποχής μας
- Γιατί το τέλος ενός situationship μπορεί να πονάει περισσότερο;
- Τράπεζες: Γιατί βάζουν στο στόχαστρο μισθωτούς και συνταξιούχους
- Κίνδυνος νέου μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
- Γιατί οι δυτικοί διπλωμάτες διστάζουν να προβλέψουν το τέλος του καθεστώτος στο Ιράν
- Τζέιμς Λίντσεϊ για Τραμπ: «Θα αναγκάσει Δανία και Γροιλανδία σε συμφωνία»



