Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Ψυχική Υγεία

Oι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Δομής Αττικής, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, διοργανώνουν τη διήμερη εκδήλωση «Ανοιχτό Σπίτι» στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική».

Oι Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Δομής Αττικής, της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, διοργανώνουν τη διήμερη εκδήλωση «Ανοιχτό Σπίτι» στο πλαίσιο του «Προγράμματος Ευαισθητοποίησης & Ενημέρωσης σε Θέματα Ψυχικής Υγείας στην Αττική» (ΕΣΠΑ 2007-2013).

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στο Β’ Οικοτροφείο Αττικής (Βορείου Ηπείρου 35, Βριλήσσια) και την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Α’ Οικοτροφείο Αττικής (Καποδιστρίου 11, Μελίσσια).

Γενικός σκοπός του Προγράμματος Ευαισθητοποίησης είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού και η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Στόχος της διήμερης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά με δράσεις εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τα δικαιώματα των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους, τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης, αυτονόμησης και επαγγελματικής αποκατάστασής τους. Επίσης θα παρουσιαστούν θέματα και καλές πρακτικές Ψυχοκοινωνικής Επανένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα που διαμένουν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης (οικοτροφεία, ξενώνες) σε φοιτητές επαγγελμάτων ψυχικής υγείας.

Μετά το τέλος της διημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 60 96 481 (Α’ Οικοτροφείο) και 210 60 96 122 (Β’ Οικοτροφείο).

health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024