Φουντώνει η κόντρα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για τις μονοεδρικές ενόψει των εκλογών
Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, με επίκεντρο την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές περιφέρειες, την οποία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και «πολιτικούς απατεώνες» και έβαλε ευθέως κατά της φερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, χαρακτηρίζει τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση «αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».
Φούντωσε η αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, με επίκεντρο την πρόταση συνεργασίας για τις μονοεδρικές περιφέρειες, την οποία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Το ΚΚΕ έκανε λόγο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και «πολιτικούς απατεώνες» και έβαλε ευθέως κατά της φερεγγυότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, χαρακτηρίζει τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην ενωτική πρόταση «αναντίστοιχη των σημερινών αναγκών και προσδοκιών του ελληνικού λαού».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτη επεσήμανε ότι «οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευτούν ενάντια στις μνημονιακές δυνάμεις και στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας».
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός τελικά ενισχύοντας την Αριστερά θα επιβάλει με την ψήφο του τη συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας που θα ξηλώσει τις δανειακές συμβάσεις και θα προβάλει μια στρατηγική εξόδου από την κρίση που θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες».
Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας: «Και κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή για την απάτη με τις μονοεδρικές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες