Επί ποδός οι λιμενικοί για τη μεγάλη έξοδο από τα λιμάνια της χώρας
Σε επιφυλακή τίθενται σήμερα Μ.Πέμπτη τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας, καθώς αναμένεται να κινηθεί ο μεγάλος όγκος των ταξιδιωτών του Πάσχα, που εγκλωβίστηκε στην Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μιλά για καθολική συμμετοχή στην απεργία, απορρίπτοντας τα περί πολιτικής υποκίνησης.
Σε επιφυλακή τίθενται σήμερα Μ.Πέμπτη τα Λιμεναρχεία Πειραιά και Ραφήνας, καθώς αναμένεται να κινηθεί ο μεγάλος όγκος των ταξιδιωτών του Πάσχα, που εγκλωβίστηκε στην Αθήνα λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.
Τα πλοία αναμένεται να ταξιδέψουν με πληρότητα 100% και γι’ αυτό οι ταξιδιώτες καλούνται να βρίσκονται στο λιμάνι αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησή τους.
Μετά τα μεσάνυχτα της Μ.Πέμπτης έχουν προγραμματίσει απόπλου από τον Πειραιά τουλάχιστον 20 πλοία με δρομολόγια σε όλο το Αιγαίο.
Τρία πλοία θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ για τη Μ.Πέμπτη έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια για νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και απορρίπτει τις κατηγορίες για πολιτικά και κομματικά υποκινούμενες κινητοποιήσεις από τους ναυτικούς.
Η ΠΝΟ τονίζει ότι η απεργία των ναυτεργατών συνάντησε μια πρωτοφανή -για τα ελληνικά ναυτεργατικά δεδομένα- ανηλεή και αδικαιολόγητη επίθεση από πλευράς κυβέρνησης, μερίδας μέσων ενημέρωσης αλλά και συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών κομμάτων», ενώ επαναλαμβάνει τα αιτήματά της για αυτόνομη λειτουργία του Οίκου Ναύτου και όχι υπο την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ αλλά και αντιμετώπισης της ανεργίας που μαστίζει τους Ελληνες ναυτικούς, μετά και την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
- Πενήντα χρόνια χωρίς τη Χάνα Άρεντ: Οι «Απαρχές του ολοκληρωτισμού» παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ


