Φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Βαρβακείου Κλεάνθης Τσιρώνης «οι καταναλωτές παραμένουν διστακτικοί» παρά τις χαμηλές τιμές.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι τιμές των ελληνικών αμνοεριφίων στη Βαρβάκειο Αγορά ξεκινούν από 6 ευρώ και δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών από τα 32 είδη φρούτων και λαχανικών, τα 27 παρουσιάζουν μειώσεις τιμών μέχρι και 52% σε σχέση με το Πάσχα 2011.

Ενδεικτικά, τα κουνουπίδια πωλούνται έως και 52% φθηνότερα, τα καρότα 50%, το λάχανο 49%, τα σκόρδα 54%, οι ντομάτες 17%, το σπανάκι 29%, οι πατάτες 39%.

Στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δείχνουν πως φέτος και τα κρεατικά είναι φθηνότερα κατά 10,44%.

Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπάρχει μεγάλη προτίμηση το φετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο του νωπού αρνιού (17,11%) όσο και του κατσικιού (13,36%), ενώ πτώση παρουσιάζουν το κοτόπουλο (10,59%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (0,68%).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ