Έξι προσαγωγές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Αμυγδαλέζα
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Αμυγδαλέζα που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών. Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από τις 9 το βράδυ στην περιοχή, ενώ υπήρχε και αστυνομική δύναμη για λόγους ασφαλείας. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προσαχθούν έξι άτομα. «Είναι χρέος των κατοίκων να προστατεύσουν την πόλη τους αρκεί αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο και όχι με παράνομες ενέργειες» είπε στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ.Ντούρος.
Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Αμυγδαλέζα που αντιδρούν στη δημιουργία κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.
Περίπου 300 άτομα είχαν συγκεντρωθεί από τις 9 το βράδυ στην περιοχή, ενώ υπήρχε και αστυνομική δύναμη για λόγους ασφαλείας.
Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προσαχθούν έξι άτομα.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Αχαρνών, Σωτήρης Ντούρος, τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή των κατοίκων «δεν έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου, ούτε με τη σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου».
Πρόσθεσε ότι είναι χρέος των κατοίκων να προστατεύσουν την πόλη τους αρκεί αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο και όχι με παράνομες ενέργειες.
Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο κ. Ντούρος χαρακτήρισε το κέντρο «ταφόπλακα για την ευρύτερη περιοχή της Αμυγδαλέζας».
Ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε πάντως από την πλευρά του ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχαρνών: «Σήμερα έπρεπε να είναι εδώ μέσα 65 δήμαρχοι, αλλά ο καθένας θέλει να μη γίνει στον τόπο του. Ξαναλέω ότι ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχαρνών πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους δημάρχους και πρώτον από όλους το δήμαρχο Αθηναίων» είπε στο συμβούλιο.
Η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών υπεψηφίστηκε στη Βουλή, με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν οι βουλευτές ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ αλλά και ο Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 154 ψηφισάντων «ναι» ψήφισαν 177 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146.
«Ψήφισε μόλις το 1/3 της Βουλής» είπε ο κ.Ντούρος, ο οποίος μίλησε για παράνομη ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που σχεδιάζει να δημιουργήσει «μία φυλακή σε πανεπιστημιακό χώρο, ο οποίος ανήκει στον Δήμο Αχαρνών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική θα είναι έτοιμο πριν τις εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο υπουργός έχει τονίσει ότι κέντρο αυτό θα είναι πρότυπο «για να δουν όλοι οι Έλληνες πολίτες ότι μιλάμε για ένα κέντρο φιλοξενίας με όλες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]