Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, κατά τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις της, στις 3 και 5 Απριλίου, ενέκρινε, συνολικά, δώδεκα (12) οικονομικά προγράμματα του ΟΤΕ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κύκλοι του ΟΤΕ διευκρίνισαν ότι:

-Πρόκειται για ένα και μόνο νέο πρόγραμμα, για επιχειρησιακούς πελάτες που μπορεί να έχουν από μια (1) έως τέσσερις (4) συνδέσεις (2Mbps ή 24Mbps), το οποίο εγκρίνεται με καθυστέρηση, καθώς είχε κατατεθεί σχεδόν προ τριμήνου.

-Τα υπόλοιπα 4 «προγράμματα» αφορούν μία πασχαλινή προωθητική ενέργεια των καταστημάτων ΟΤΕ για διάθεση δωροεπιταγής 50 ευρώ σε 4 υφιστάμενα και ήδη εγκεκριμένα προγράμματα του ΟΤΕ.

-Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις έχουν υπολογιστεί βάσει του κοστολογικού μοντέλου του 2011. Για τους εναλλακτικούς παρόχους η ΕΕΤΤ έχει ήδη, από τα μέσα Φλεβάρη, καθορίσει μειωμένες τιμές χονδρικής βασισμένες στο κοστολογικό μοντέλο του 2012 που εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Ιανουάριο. Την ίδια στιγμή ο ΟΤΕ έχει καταθέσει στην Επιτροπή νέα, έως και 25% φθηνότερα προγράμματα double play με internet και ομιλία για τα οποία η ΕΕΤΤ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

«Με την εν λόγω ανακοίνωση δημιουργείται στο κοινό η λανθασμένη εντύπωση ότι η ΕΕΤΤ εγκρίνει ικανό αριθμό προγραμμάτων του ΟΤΕ, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλές προωθητικές ενέργειες υφιστάμενων, ήδη εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΟΤΕ. Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός αφήνεται ελεύθερος να λανσάρει καθημερινά νέα προγράμματα, η ΕΕΤΤ έχει αφεθεί να ρυθμίζει ακόμα και τις πασχαλινές δωροεπιταγές, όταν αυτές αφορούν στον ΟΤΕ», τόνισαν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΟΤΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ