ΔΕΠΑ : Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 17 επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες
Στην αποκάλυψη πως η ρωσική Gazprom υπέβαλε προκαταρκτική προσφορά εξαγοράς της ΔΕΠΑ προχώρησε χθες ο αντιπρόεδρος του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβέντεφ.
Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti ο Μεντβέντεφ απεκάλυψε πως κατατέθηκε προσφορά από την εταιρεία για την ΔΕΠΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα περάσει την διαδικασία προεπιλογής.
«Η Gazprom δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για την ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και θα προτείνει ρεαλιστική τιμή», τόνισε ο Μεντβέντεφ.
Υπενθυμίζεται ότι 17 επενδυτές από 12 τουλάχιστον χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ. Η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου ανήκει κατά 65% στο Ελληνικό Δημόσιο και κατά 35% στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια. Το Ελληνικό Δημόσιο επιθυμεί να πουλήσει το 100% της ΔΕΠΑ και να διακρατήσει το 34% των μετοχών του στην ΔΕΣΦΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ξανά στην κορυφή η Άρσεναλ (2-1), τρίτη σερί νίκη για την Λίβερπουλ (2-1)
- Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες
- Κίνα: Χαιρετίζει τη συμφωνία εκεχειρίας Καμπότζης – Ταϊλάνδης, σχεδιάζει συνομιλίες
- Βαρδούσια: Η στιγμή της ανάσυρσης των τεσσάρων ορειβατών που έχασαν τη ζωή τους
- Τραγωδία: Νεκρός ο προπονητής της ομάδας γυναικών της Βαλένθια και τα τρία παιδιά του
- Ζελένσκι: Το «κοινό όραμα» με τις ΗΠΑ είναι σημαντικό – Νέα δήλωση εν όψει της συνάντησης με τον Τραμπ
