Δεν έχουμε καμία θέση σε σενάρια συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ο Φ.Κουβέλης
Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει καμία θέση στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η Μαΐου.
Οι πολιτικές των μνημονίων έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει καμία θέση στη συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ενώ εκτίμησε ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών την 6η Μαΐου.
Ο Φώτης Κουβέλης πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Λασιθίου, όπου έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και πολίτες του νομού.
Επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές δυνάμεις που προωθούν τη συνεργασία.
«Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ασκούσαν και ασκούν την ίδια πολιτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έχει τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.
Προέβλεψε ότι θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν τον Ιούνιο και εκτίμησε ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση και λιτότητα, αλλά και βάθεμα της ύφεσης.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα για τη Δημοκρατική Αριστερά στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Κουβέλης είπε ότι «πρέπει να είναι η πατρίδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια».
Δεν αρκεί, ανέφερε σε δηλώσεις του , το γεγονός ότι οι δυνάμεις της αριστεράς και κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς Νόμους και το δεύτερο μνημόνιο και τους σχετικούς Νόμους.
Σχετικά με τη δανεική σύμβαση και τις υποχρεώσεις, τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης, λέγοντας παράλληλα πως η απόρριψή της θα είχε τραγικές συνέπειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρά Δούκα κατά κυβέρνησης για το νέο σύστημα ανάδειξης δημάρχων
- Αγρότες «πολιορκούν» το γραφείο του Τσιάρα στην Καρδίτσα – Εκρηκτικό κλίμα με κλούβες να κλείνουν τον δρόμο
- Ο Πάτρικ Γκίμπσον έγινε η «φωνή» του Τζέιμς Μποντ, αλλά δεν θα φορέσει το κοστούμι του 007
- Ολυμπιακός: Από την Αθήνα στην Αστάνα – Το ταξίδι των Πειραιωτών στο Καζακστάν (vid)
- Δημιουργήθηκε Μουσείο Μαθητικής Ιστορίας στο Κορακοβούνι Βόρειας Κυνουρίας
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»

