Alfa Romeo Giulietta: Ακόμη πιο προσιτή με κινητήρα 105 ίππων
Έναν ακόμη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης πρόκειται να αποκτήσει σύντομα η Giulietta, ο οποίος θα αποδίδει 105 ίππους, εξοπλίζοντας την πιο προσιτή έκδοση του αυτοκινήτου.
Mία ακόμη έκδοση βενζίνης -η τέταρτη κατά σειρά- πρόκειται να προστεθεί στην γκάμα της Alfa Romeo Giulietta.
Αφορμή θα αποτελέσει ο, μέχρι σήμερα, γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.368 κ.εκ., ο οποίος στη συγκεκριμένη έκδοση δεν αποδίδει 120 ίππους αλλά μόλις 105.
Τη διαφορά για μία ακόμη φορά κάνουν τα 206 Nm ροπής, όπως άλλωστε και η ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
Το μικρομεσαίο hatchback της ιταλικής φίρμας, στην πιο προσιτή μέχρι σήμερα έκδοσή του, καταναλώνει 6,4 λίτρα καυσίμου για κάθε 100 χιλιόμετρα και εκπέμπει 149 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.
Πέρα από το μηχανικό κιβώτιο των έξι σχέσεων, το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 1,4 λίτρων συνδυάζεται με σύστημα start&stop, γεγονός που περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ενεργειακές του απαιτήσεις.
Σε επίπεδο επιδόσεων η Giulietta των 105 ίππων επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 185 χλμ./ώρα.
auto.in.gr
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
- Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου – Πάνω από 800 άνθρωποι στο κέντρο της Αγυιάς
- Γιώργος Μαζωνάκης: Βγήκε έξω από την Ακτή Πειραιώς και χαιρέτησε τον κόσμο
- Βαρδούσια: Πιθανόν από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών – Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση
- Αγρότες: Δεν πτοούνται από τις διασπαστικές κινήσεις και ετοιμάζουν ρεβεγιόν στα μπλόκα – Κλείνουν από σήμερα δρόμους
- Καυγάς στη λήξη του Μπουλς – Μπακς λόγω καρφώματος του Αντετοκούνμπο (vid)