Ενδείξεις σταθεροποίησης βλέπει η ΕΚΤ, δεν διαπιστώνει πληθωριστικές πιέσεις
Σημάδια σταθεροποίησης στην πιστωτική αγορά και τη συνολική οικονομία διαπιστώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθησυχάζοντας επίσης πως η πιστωτική βελτίωση δεν προκαλεί μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις. «Παραμένουμε σε συνεχή επιφυλακή για απειλές σχετικά με την σταθερότητα των τιμών» υπογράμμισε ο Μάριο Ντράγκι.
Σημάδια σταθεροποίησης στην πιστωτική αγορά και τη συνολική οικονομία διαπιστώνει, όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθησυχάζοντας επίσης πως η πιστωτική βελτίωση δεν προκαλεί μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές πιέσεις.
Μιλώντας στο Βερολίνο, ο Μ.Ντράγκι διαπίστωσε πως «οι συνθήκες στις αγορές τραπεζικής χρηματοδότησης έχουν βελτιωθεί».
Οι ενδείξεις σταθεροποίησης στον πιστωτικό τομέα «δεν σηματοδοτούν αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», τόνισε ο Ντράγκι. «Παραμένουμε σε συνεχή επιφυλακή για απειλές σχετικά με την σταθερότητα των τιμών» καθησύχασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον κόσμο του «6-7»: Τι σημαίνει το meme που λατρεύει η Gen Alpha και δεν καταλαβαίνουν οι γονείς
- ΠΑΣΟΚ: Ανέξοδες μαγκιές του Γεωργιάδη, να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις περί ρουσφετιών
- Τα συλλυπητήρια της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς
- «Όσο η δικογραφία για τις υποκλοπές κάνει βόλτες, παραγράφονται αξιόποινες πράξεις», προειδοποιεί ο Χρ. Κακλαμάνης
- Έπεσαν δέντρα στη Θεσσαλονίκη από τους ισχυρούς ανέμους – Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο παιδιά, καταπλακώθηκε ΙΧ
- Γιατί η Ευρώπη μπορεί ακόμα να αντιμετωπίσει κρίση φυσικού αερίου χωρίς να υπάρχει έλλειψη;

