Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δείτε το βίντεο με την τελευταία ομιλία του Αντόνιο Ταμπούκι στην Αθήνα

Δείτε το βίντεο με την τελευταία ομιλία του Αντόνιο Ταμπούκι στην Αθήνα

«Το ταξίδι είναι μια ξεχωριστή διάσταση της ζωής μας, που οι λογαριασμοί της έχουν να κάνουν με το χρόνο. Τα ταξίδι είναι μια ανακωχή ανάμεσα σε μας και το χρόνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μοιάζει με μια μικρή αιωνιότητα τσέπης». Με αυτές τις φράσεις ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, όρισε τη δική του σχέση με το χρόνο και με το ταξίδι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του με το αθηναϊκό κοινό που έγινε στις 19 Μαΐου του 2011 στο Μέγαρο Μουσικής. Βίντεο με την ομιλία του έχει αναρτήσει το blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

«Το ταξίδι είναι μια ξεχωριστή διάσταση της ζωής μας, που οι λογαριασμοί της έχουν να κάνουν με το χρόνο. Τα ταξίδι είναι μια ανακωχή ανάμεσα σε μας και το χρόνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μοιάζει με μια μικρή αιωνιότητα τσέπης».

Με αυτές τις φράσεις ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, όρισε τη δική του σχέση με το χρόνο και με το ταξίδι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του με το αθηναϊκό κοινό που έγινε στις 19 Μαΐου του 2011 στο Μέγαρο Μουσικής.

O μη κερδοσκοπικός ιστότοπος www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ο μόνος στη χώρα μας κι ένας από τους ελάχιστους διεθνώς που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής, βιντεοσκόπησε και έχει αναρτήσει την ομιλία αυτή του Αντόνιο Ταμπούκι.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Megaron Plus με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ταξίδια και άλλα ταξίδια» στα ελληνικά, έδωσε την ευκαιρία στον συγγραφέα να διατυπώσει – μέσα από το διάλογο του με το κοινό που καθοδήγησε ο Έλληνας μεταφραστής και φίλος του Ανταίος Χρυσοστομίδης – τις απόψεις του για μια σειρά από θέματα, όπως η λειτουργία της λογοτεχνίας στο σύγχρονο κόσμο, η παρέμβαση των πνευματικών δημιουργών στα δημόσια πράγματα και η στράτευση στην τέχνη.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Αντόνιο Ταμπούκι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024