«Το ταξίδι είναι μια ξεχωριστή διάσταση της ζωής μας, που οι λογαριασμοί της έχουν να κάνουν με το χρόνο. Τα ταξίδι είναι μια ανακωχή ανάμεσα σε μας και το χρόνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μοιάζει με μια μικρή αιωνιότητα τσέπης». Με αυτές τις φράσεις ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, όρισε τη δική του σχέση με το χρόνο και με το ταξίδι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του με το αθηναϊκό κοινό που έγινε στις 19 Μαΐου του 2011 στο Μέγαρο Μουσικής. Βίντεο με την ομιλία του έχει αναρτήσει το blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

«Το ταξίδι είναι μια ξεχωριστή διάσταση της ζωής μας, που οι λογαριασμοί της έχουν να κάνουν με το χρόνο. Τα ταξίδι είναι μια ανακωχή ανάμεσα σε μας και το χρόνο, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μοιάζει με μια μικρή αιωνιότητα τσέπης».

Με αυτές τις φράσεις ο μεγάλος Ιταλός συγγραφέας Αντόνιο Ταμπούκι, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, όρισε τη δική του σχέση με το χρόνο και με το ταξίδι, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του με το αθηναϊκό κοινό που έγινε στις 19 Μαΐου του 2011 στο Μέγαρο Μουσικής.

O μη κερδοσκοπικός ιστότοπος www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη, ο μόνος στη χώρα μας κι ένας από τους ελάχιστους διεθνώς που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής ζωής, βιντεοσκόπησε και έχει αναρτήσει την ομιλία αυτή του Αντόνιο Ταμπούκι.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Megaron Plus με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Ταξίδια και άλλα ταξίδια» στα ελληνικά, έδωσε την ευκαιρία στον συγγραφέα να διατυπώσει – μέσα από το διάλογο του με το κοινό που καθοδήγησε ο Έλληνας μεταφραστής και φίλος του Ανταίος Χρυσοστομίδης – τις απόψεις του για μια σειρά από θέματα, όπως η λειτουργία της λογοτεχνίας στο σύγχρονο κόσμο, η παρέμβαση των πνευματικών δημιουργών στα δημόσια πράγματα και η στράτευση στην τέχνη.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Αντόνιο Ταμπούκι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr