Παράταση έως τις 4 Απριλίου για την ένταξη ομολόγων ξένου δικαίου στο PSI
Παρατείνεται μέχρι τις 4 Απριλίου η προθεσμία για την αποδοχή ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και διέπονται από ξένο δίκαιο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών.
Παρατείνεται μέχρι τις 4 Απριλίου η προθεσμία για την αποδοχή ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες και διέπονται από ξένο δίκαιο, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών -επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.
Η προηγούμενη προθεσμία λήγει την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, ωστόσο η Ελλάδα την επέκτεινε για τους ομολογιούχους που κατέχουν τα συγκεκριμένα ομόλογα.
Από τα 28 δισ. ευρώ που είναι το συνολικό ύψος αυτών των ομολόγων, στην πρώτη φάση του PSI που ολοκληρώθηκε στις 8 Μαρτίου, είχαν δηλώσει συμμετοχή οι κάτοχοι τίτλων 19,3 δισ. ευρώ.
Στις 9 Μαρτίου, η κυβέρνηση είχε δώσει παράταση για τους συγκεκριμένους τίτλους έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου.
Θεωρητικά, η προθεσμία μπορεί να παραταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου, οπότε και λήγει ομόλογο 450 εκατ. ευρώ.
«Η πραγματική προθεσμία είναι η 15η Μαΐου – αυτή είναι η ημέρα της κρίσης καθώς λήγει το ομόλογο που περιμένουν οι ομολογιούχοι που δεν έχουν απαντήσει αν θα συμμετάσχουν στο PSI» ανέφερε η πηγή στο βρετανικό πρακτορείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Γιουβέντους – Πίζα
- Επιβλητικός Άρης Betsson με το Μαρούσι Betsson (102-76) – Επιστροφή από το -11 το Περιστέρι Betsson (82-74)
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσματα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- Αταλάντα – Ουντινέζε 2-2: Έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
- Φωτιά στο κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα
- Ντουμπάι: Καπνός σε πολυώροφο κτίριο στη μαρίνα – Αναφορές για εκρήξεις