Να κόψουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ απειλούν και πάλι οι φαρμακοποιοί
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής να προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο έως και το τέλος του 2011. Παρ' ότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο του 2012, εκείνοι θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, στην άρση της πίστωσης στον Οργανισμό από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα 135 εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλουν από το παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αποφασισμένοι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής να προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και στον ΕΟΠΥΥ, αν δεν τους καταβληθούν άμεσα οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για την περίοδο έως και το τέλος του 2011. Παρ’ ότι ο ΕΟΠΥΥ αποπλήρωσε τους φαρμακοποιούς για τον Ιανουάριο του 2012, εκείνοι θα προχωρήσουν, όπως όλα δείχνουν, στην άρση της πίστωσης στον Οργανισμό από την 1η Απριλίου, διεκδικώντας τα 135 εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλουν από το παρελθόν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καταγγέλλουν την «αφερεγγυότητα και την ασυνέπεια του κράτους και των υπολοίπων αρμοδίων των ασφαλιστικών ταμείων», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στην οποία επισημαίνουν πως «παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αφενός εξοφλεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, συσσωρεύει αφετέρου τα χρέη όλων των υπολοίπων ταμείων, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται».
Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εφαρμογή τού πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που ορίζει άμεση και έως τις 31/3/12 εξόφληση όλων των χρεών των ταμείων, που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ, και τη μη ενσωμάτωση στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων, πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.
Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανακοινώνουν ότι η Γενική τους Συνέλευση αποφάσισε, αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/4/2012».
Σημειώνεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ) ενώ ήδη οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν διακόψει την πίστωση σε αρκετά άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως των ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Επαρχιών και Οίκου Ναύτου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος

